Skip to content Skip to footer

Știați că?

Primul pas pentru succesul proiectului tău și obținerea rezultatului dorit este alegerea dimensională corectă a pavajului, în fucție de suprafața pe care dorești să o amenajezi. Astfel, unei alei pietonale o grosime de 4 cm îi este suficientă, în schimb, dacă zona va fi utilă și autoturismelor, grosimea va trebui să crească direct proporțional cu greutatea autoturismului. Elpreco îți răspunde acestei nevoi prin gama dimensională largă, de la pavaje de 4 cm până la cele de 10 și chiar 12 cm.

Mai mult

Ghid de montaj corect al pavelelor

Pentru a beneficia pe deplin de atributele sistemului de pavaj Elpreco, specialiștii recomandă următoarele etape de montaj: 1. Se înlatură de pe suprafața ce urmează a fi pavată un strat de 20-35 cm de pământ; 2. Se distribuie un strat de pietriș de 10-15 cm grosime în mod egal și se nivelează cu o greblă.

Mai mult

Top greșeli de evitat în amenajarea spațiului

Este foarte important ca atunci când demarezi amenajarea unui spațiu cu pavelele dorite să pornești cu dreptul. Specialiștii noștri îți oferă o viziune asupra celor mai des întălnite greșeli în punerea în operă a pavajelor și elementelor peisagistice. Deși pare de necrezut, însă cea mai des întălnită greșeală pornește chiar de la alegerea modelului și grosimii de pavaj.

Mai mult

Fenomenul de eflorescenţă

Eflorescenţa este un fenomen natural de care nu trebuie sa te ingrijorezi. Aceasta apare la orice produs din beton şi se vede mai pronunţat în cazul produselor colorate. Eflorescenţa reprezintă eliminări de carbonat de calciu în urma evaporării apei din beton, rezultat al reacţiei chimice dintre calcarul din ciment, umiditatea naturală şi dioxidul de carbon din aer.

Mai mult

Intretinerea in timp a pavajului

Unele dintre cele mai durabile și estetice materiale pentru amenajări exterioare sunt pavelele din beton, disponibile într-o gamă variată de modele, texturi și culori. Însă, odată cu trecerea timpului, și cele mai rezistente dintre ele vor purta amprenta uzurii și vor acumula impurități care pot afecta într-o oarecare măsură aspectul lor estetic. Din fericire există variante de întreținere, astfel încât să preintampini cât mai mult timp degradarea pavajului tău.

Mai mult

Varietate de montaj

Pavajele Elpreco sunt disponibile într-o mare varietate de forme și nuanțe și îți pun creativitatea la lucru. Oricum îți poți magina că vrei să arate curtea, ai la dispoziție soluția. Iar dacă totuși te impotmolesti sau ai dori să vezi și alte variante de amenajare, în cele ce urmează îți vom da câteva idei, de la montaje clasice la cele mai modern.

Mai mult