Skip to content Skip to footer

Știați că?

Primul pas pentru succesul proiectului tău și obținerea rezultatului dorit este alegerea dimensională corectă a pavajului, în fucție de suprafața pe care dorești să o amenajezi. Astfel, unei alei pietonale o grosime de 4 cm îi este suficientă, în schimb, dacă zona va fi utilă și autoturismelor, grosimea va trebui să crească direct proporțional cu greutatea autoturismului. Elpreco îți răspunde acestei nevoi prin gama dimensională largă, de la pavaje de 4 cm până la cele de 10 și chiar 12 cm.

Alegerea stratului suport diferă de la lucrare la lucrare în funcție de specificația proiectantului și de utilizarea suprafeței pavate. Pentru stabilirea exactă a suprafețelor de pavat este necesară o schița exactă a terenului ce urmează să fie amenajat.

În baza măsurătorilor, se marchează perimetrul suprafețelor de pavat cu țăruși din lemn și sfoară. Stratul de bază pe care se montează pavajul este realizat, de regulă, din pietriș sau poate fi executat din beton (strat de bază rigid). Trasarea șanțului pentru fundația bordurilor se efectuează după așezarea și compactarea pietrișului.