O construcție nZEB începe din faza de proiectare atunci când intenția de a respecta principiile eficienței energetice sunt clare. În faza de proiectare știm deja că avem nevoie să urmărim reducerea necesarului de energie până la nivelul maxim posibil, utilizarea resurselor de energie regenerabilă și minimizarea utilizării resurselor de energie fosilă.
Parametrii energetici și de mediu ai clădirilor noi trebuie să țină cont atât de configurația arhitecturală a clădirii cu respectarea principiilor sustenabilității și în special cu minimizarea impactului asupra mediului natural, precum și de asigurarea necesarului de utilități energetice.
În ceea ce privește alegerea materialului de zidărie, o atenție deosebită trebuie acordată atât fazei de producție a respectivului material, urmărind ca emisiile de CO2 din procesul de producție să fie cât mai mici, dar și materialului în sine. Cu cât mai prietenos cu natura este respectivul material, cu atât se încadrează mai bine între principiile obținerii unei clădiri nZEB.
BCA-ul este un material de zidărie sustenabil deoarece din 1 mc de materie primă se obțin 5 mc de produs finit. Datorită coeficientului de izolare termică foarte bun, zidăria exterioară de BCA necesită minimă termoizolare suplimentară. În plus, sistemul de zidărie cu rosturi subțiri asigură o izolare termică și fonică înalte prin reducerea suprafeței de transfer.
Descoperă produsele Elpreco BCA aici.