Skip to content Skip to footer

BCA Izopor pentru performanța energetică a construcției

Principiile de bază ale unei clădiri nZEB se bazează pe asigurarea confortului optim al locuitorilor, având în vedere consumul de energie și costurile implicate, pe fondul protejării mediului înconjurător.

Principala preocupare atunci când vine vorba despre confortul de a locui într-o clădire este de a avea temperatura și umiditatea optimă. Față de materialele clasice de zidărie sau alte elemente din beton armat, BCA-ul Izopor oferă cel mai bun randament termic. Conținutul ridicat de aer din structura celulară a BCA-ului oferă căldura necesară în timpul iernii și răcoarea necesară în timpul verii. Această caracteristică a BCA-ului Elpreco ajută la reducere dramatică a costurilor de construcție și întreținere ale unei locuințe.

Structura masivă a blocurilor de BCA Elpreco și conținutul de aer al acestora are, ca rezultat, un efect de amortizare fonică mult superioară altor elemente de zidărie. Chiar dacă se alege folosirea blocurilor de zidărie subțiri la interior, va fi asigurată izolarea fonică necesară între încăperi.

Un alt element de confort pe care ni-l dorim de la o locuință este nivelul optim de umiditate. O valoare ridicată a umidității din locuință poate genera condiții favorabile înmulțirii agenților patogeni sau alergenilor. Pe de altă parte, umiditatea relativă scăzută a aerului din încăpere poate favoriza apariția infecțiilor respiratorii, mai ales pe timp de iarnă. Datorită structurii sale, BCA-ul Izopor are un coeficient de absorbție a vaporilor de apă optim, lăsând peretele să respire.

BCA-ul Izopor este unul dintre cele mai căutate materiale de construcții, fiind un material care își amortizează investiția foarte repede, fără costuri suplimentare în consolidări sau reabilitări timpurii. Fiind un izolator termic foarte bun, îți va reduce cheltuielile legate de asigurarea unei temperaturi optime la interior.

BCA-ul Izopor este un material de construcții adaptat la preocupările la nivel macro ale omenirii, scopul final fiind un randament ecologic ridicat asigurat la toate nivelele din ciclul de viață al produsului (proces de fabricație, exploatare, reciclare sau reutilizare). Produsul nostru este fabricat doar din materii prime naturale, procesul tehnologic fiind asigurat cu un consum redus de energie, nepoluant pentru sănătate sau mediu. De asemenea construcțiile cu produse Elpreco asigură sănătatea și continuitatea între generații, reducând consumul de energie termică și emisiile de CO2.

 

Descoperă produsele Elpreco BCA aici.